Share this post on:

Hvad end du skal male dit nye hjem, eller genopfriske malingen i din nuværende bolig, så kan projektet virke mere uoverskueligt end det behøver være. Særligt maling af lofter kan virke udfordrende, men det behøver det ikke være. Med de rigtige redskaber og lidt øvelse kan du opnå et rigtig flot resultat, som du kan nyde i mange år.

De rigtige produkter

Maling er ikke bare maling. Det vigtigste skridt på vejen til et flot stykke arbejde er den rigtige maling til den overflade du skal male. Træmaling er til træ, vægmaling er til vægge og loftmaling er til lofter, det siger selvfølgelig sig selv. På www.maler-maling.dk finder du den rigtige type maling til dit projekt. Den bedste maling for dig afhænger af hvilket materiale dine lofter er lavet af. Find derfor den type der specifikt er lavet til dit loft, hvad end det er af træ, gipsplader eller pudset. Der findes desuden forskellige typer af glans, alt efter hvilket finish du ønsker dine lofter skal have.

Det rigtige udstyr

Når du har fundet den rigtige type maling, er det vigtigt at have det rette udstyr på plads. Til maling af lofter anbefales samme metode som på vægge. Det kræver naturligvis både pensel og malerrulle. Du får også brug for en stol eller skammel til at nå, men en stige vil gøre arbejdet lettest muligt for dig. Det samme gør sig gældende for et forlængerskaft til din malerrulle. Det vil både lette arbejdsprocessen og sikre det flotteste resultat. Overvej desuden, om din maleropgave kræver forberedelse inden du begynder at male. Nedvask af træværk, reparation af huller eller andre skader og grunder kan alt sammen bidrage til din tilfredshed når du er færdig.

Gode tips før du starter

Start ud med at male hjørner og kanter, på den måde kan du bedre rulle den store flade med malerrullen efterfølgende. Sørg for at have den rette mængde maling på rullen. Både for lidt og for meget maling kan give et ujævnt og uens resultat, og kan betyde mere arbejde for dig, før du er tilfreds med det. Maling af lofter kan være en snavset affære. Her kan malertøj og god afdækning af dine gulve hjælpe dig i oprydningsprocessen efterfølgende. Brug malertape til at fastgøre afdækningen til gulvet, så den ikke rykker sig, når du går på det eller flytter stigen.

 

Omhyggelighed betaler sig

Afsæt den nødvendige mængde tid til din opgave. Hvis du haster dig igennem projektet, risikerer du at ende med at være utilfreds. Et velmalet loft kan du nyde mange år ud i fremtiden, men omvendt kan et fejlfyldt loft give dig lysten til at gøre det hele om igen. Hvilket muligvis resulterer i, at det koster dig både mere tid og flere penge, end du ønsker. Det kan kræve en god portion tålmodighed, som der skal være masser af, inden du kaster dig ud i projektet. Men et godt resultat kan du glæde dig over i endnu længere tid.

Share this post on: