Share this post on:

Der har længe været en ide om, at det primært er en kvindelig interesse at pynte sig til. Det behøver dog langt fra være tilfældet, hvilket også er blevet bevist i de seneste år. Det er stadig de danske kvinder, der bruger langt mest af deres månedlige budget på tøj, men mændene er så småt ved at hale ind. Det er dog kun symptom på en større tendens. Mænd er nemlig generelt blevet mere modeinteresserede, og det gælder ikke kun tøj.

Halskæde mænd

Smykkeforretningerne kan også rapportere, at flere mænd har været forbi dem i de seneste år. Uret er ikke længere mandens eneste smykke. Det bliver for eksempel stadig mere normalt for mænd at gå med halskæde. Halskæde til mænd er selvfølgelig forskellige fra de noget mere kendte halskæder til kvinder. Halskæde til mænd er altså ikke bare et forsøg på at gøre manden mere kvindelig. Tværtimod er mange halskæder til mænd faktisk udpræget maskuline i deres udtryk, hvorfor de netop søger tilbage til en tid, hvor det var traditionelt for manden at bære halskæde. Tag bare et kig på nogle af de mange forskellige designs på https://guldsmykket.dk/shop/herre-halskaeder-1002s1.html. Der bærer hvert enkelt design tydeligt præg af at være en halskæde mænd.

Dermed ikke sagt, at en halskæde mænd nødvendigvis skal følge en bestemt stil. Tværtimod kan man måske endda hævde, at der findes mere alsidighed blandt halskæder til mænd end blandt halskæder til kvinder. De findes i mange varierende længder og i mere eller mindre iøjnefaldende design. Du kan nemt finde en halskæde mænd, som du vil have det fint med, og som passer til netop din stil.

Hvorfor gå med halskæde?

Det er altså blevet etableret, at du som mand har masser af muligheder for smykker og ikke mindst halskæder, og at det sågar er godt på vej til at blive alment socialt acceptabelt. Alligevel kan man, som mand sidde tilbage med spørgsmålet: Hvorfor overhovedet prøve? Svaret er desværre ikke så ligetil, for det afhænger i høj grad af, hvem du er. Grundlæggende kan det dog siges, at vi alle har brug for at pynte os. Det er derfor vi bruger mange tusinde kroner på tøj fremfor at trække en kartoffelsæk over hovedet. Når vi føler os pæne, er vi bare også mere selvsikre. I den sammenhæng er en halskæde mænd strengt taget bare en alternativ måde at pynte sig på.

Netop fordi den er alternativ, kan den, som så meget andet mode, også være med til at udtrykke, hvem du er. Det kan gøres på mange måder. Måske har du bare altid beundret en slægtnings sølvhalskæde. Måske drømmer du om at blive musiker i guldkæde, eller måske er der bare et særligt vedhæng, der udtrykker dig og din personlighed. Fordi du kan bruge et hvilket som helst vedhæng, er halskæden et af de mest alsidige smykker og derfor også det oplagte sted at starte som mand.

Share this post on: