Share this post on:

Mange med kontorarbejde oplever problemer med spændinger, der giver smerter. Det har noget at gøre med deres arbejde og deres arbejdsstilling. Kontorarbejde dagen lang er hård for kroppen. Du sidder nemlig i samme stilling i kontorstolen. Hvis du vel at mærke ikke bevidst gør noget andet.

Med et hævesænke bord kan du arbejde bevidst på din arbejdsstilling. Du kan sørge for at ændre den nogle gange i løbet af dagen. Du kan også sørge for, at du står op meget af tiden. Det vil give dig langt færre spændinger. Du sidder nemlig ikke i den samme stilling og spænder i de samme muskler hele dagen. Færre spændinger betyder færre smerter og mindre ubehag.

Tal med chefen

Har du ikke allerede et hævesænke bord på din arbejdsplads, så tag en snak med din chef. Der er mange gode argumenter for et hævesænke bord. Det helt store argument, du kan tage med til chefen, er det her: Hvis du har et hævesænke bord, så får du færre sygedage. Det er gerne et argument, der virker på chefer. Det kan nemlig mærkes på bundlinjen.

Skal du bruge et argument om, at det er nemt at få fat i sådan nogle borde? Så kan du nævne www.inventarland.dk.

Er du selv chefen, så overvej det grundigt. Udstyrer du hele kontoret med hævesænke borde, så kan du spare meget besvær med sygemeldinger. Dine medarbejdere bliver simpelthen sundere og mere friske. Det kan være, at det er en stor investering for firmaet, men det kan bestemt være det værd. Investeringen er hurtigt tjent ind igen på sparede sygedage.

Bedre arbejdsstilling

Det er blevet bevist så mange gange. Hvis du sidder dagen lang på din kontorstol og falder sammen, så får du smerter. Din krop kan ikke holde til at sidde i den samme stilling hele dagen. Det er også en stilling, hvor de fleste sidder og spænder lidt. Det er ikke godt.

Du kan forbedre forholdene for din krop med et hævesænke bord. Det kan du nemlig hæve, så du kan stå op og arbejde. Når du har stået op lidt, kan du sænke bordet igen. Så kan du sidde lidt ned.

Skifter du imellem at stå og sidde flere gange om dagen, så vil det gøre en stor forskel for din krop. Du vil få langt færre problemer med spændinger.

Arbejd effektivt

Her kommer endnu et argument til chefen: Man arbejder mere effektivt med et hævesænke bord. Det virker måske som en lidt vild påstand, men prøv bare at tænke over det.

Med hævesænke borde på kontoret kan alle hæve deres borde og arbejde stående. De undgår smerter og sygedage. Det kunne de også undgå ved at holde mange pauser, hvor de rejste sig op og gik lidt rundt. Men det ville jo afbryde arbejdet. Med et hævesænke bord kan de i stedet bare arbejde videre, imens de giver kroppen en pause fra at sidde ned.

Der er ikke ret meget at tænke over. Der er brug for hævesænke borde på kontoret. De er gode for medarbejderne og for økonomien.

Share this post on: